Komoly csalódás volt Excel 2003 után, hogy teljesen elvesztettük a SharePoint-tal való szinkronizálás kétirányú lehetőségét. Milyen jó is volt, amikor egy egyetlen gombnyomással Excel 2003 alól fel tudtuk tölteni adatainkat egy SP listába. 

Ez a fontos funkció valamilyen rejtélyes (üzleti) okból Excel 2007-ből hiányzik.

Talán a sok bosszús felhasználó miatt az MS kiadott egy add-in-t. Amely szerintem csak egy félmegoldás.

Ennek segítségével már tudunk Excel 2007-ből adatokat küldeni SharePoint alá! DE egy dolog azonban mégis kimaradt belőle. CSAK és kizárólag Excel 2007 előtti xls fájlokkal dolgozhatunk hatékonyan. Márha egy mentés után az ember nem akarja újra és újra exportálni a táblázatát SharePoint alá, ahelyett hogy csak szinkronizálna. (Felülírási lehetőség nincs!!!)

Minket ez az apróság most ne foglalkoztasson és töltsük le a kiegészítést:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=25836e52-1892-4e17-ac08-5df13cfc5295&displaylang=en

Ha valamilyen oknál fogva nem sikerülne a feladat a kitömörítés után. Az xlma fájlt egyszerűen adjuk hozzá a bővítményekhez:

Office gomb -> excel beállításai -> bővítmények -> ugrás -> tallózás majd mutassunk rá xlma fájlra.

Balra jól látható, hogy a bővítmény bekerült az Excelbe.

Használatához nem kell egyebet tenni, mint létrehozni egy táblázatot és annak valamelyik cellájába klikkelni. Ilyenkor a szalagon a tervezés alatt az alábbi ikonnak kellene megjelennie:

Igen. Ezt kerestük.

A Public and allow Sync gombra klikkelve meg kell adnunk az Address-nél, hogy hol található SP szerverünk (http://szerver1/HR) és mi lesz a (Name) neve a listának.

 

A "Publish" gombot megnyomva sikeresen felküldhetjük az adatok és létrejön egy kapcsolat, amivel később (egy Excel fájl mentés után is) sikeresen tudunk szinkronizálni.

Remélem senki nem felejtette el, hogy a szinkronizáció Excel 2007-ben csak és kizárólag xls formátumban, kompatibilis módban működik!!!

Mert ellenben xlsx fájlként esélyünk sincs megtalálni a szinkornizálás gombot.

Ha mégis el akarnánk menteni egy xlsx fájlt SP lista kapcsolattal, egy szép hosszú üzenetet kapunk, hogy a művelet milyen hibákba ütközhet és mennyire nem támogatott.

Adatok szinkronizálása a táblázat egyik cellájába klikkelve: jobbgomb -> táblázat ->szinkornizálás a sharepoint kiszolgálóval menüponttal végezhető csak el!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a menüpontot bármilyen más Excel 2007-es gépen el lehet érni, anélkül hogy az add-ont telepítenénk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitanouva.blog.hu/api/trackback/id/tr22230841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása