Hurrá van IPTV-nk! DE amikor a két szerelő kollega elment semmilyen username/password kombinációt nem hagyott nálunk, hogy a wifi-re tudjunk csatlakozni. Volt egy 4c5ddf nevű SSID-ünk és egy hozzá tartozó WPA/WPA2 titkosításunk.

Na bummm... Hívjuk az ügyfélszolgálatot.. mégiscsak 1 napos a termék ne kezdjünk mindjárt egy hard resettel! :D

Mire türelmesen eljutottam a telefonos menürendszerbe a megfelelő segítő hölgyikéhez a kedvem is elment az egésztől és durrbele... cisco router megfordít cerka bedug 5 sec kívár és csatlakozás a 192.168.0.1 oldalra. Értelmesen: a router hátulján van egy reset felírat az alatt van egy gomb (bemélyítve) amit ha valamilyen eszközzel nyomva tartasz (min. 5 sec.) a router alapértékekre áll vissza. Elrontani nem lehet, mert az alapértékek elegendőek, ahhoz hogy az IPTV szolgáltatás menjen, ellenben hozzá tudsz férni azokhoz a beállításokhoz, ami egy otthoni hálózat config-jához kellhet.

Nézzük a lehetőségeket.. admin/admin admin/semmi semmi/semmi... Ön nyert!

A Cisco EPC3925-ös gateway username / password kombinációja

semmi / semmi.. azaz üresen kell hagyni a felhasználónevet és jelszót és így bejelentkezni!

folyt.köv.

No úgy látom ez a post megy a legjobban, úgyhogy próbálom ez eddigi tapasztalatokat összegezni!

 Kezdjük a beüzemeléssel. A T-től általában 1-2, rosszabb eseteben 2x2 emberke jelenhet meg. Nálunk sajnos a költözéskor az utóbbi történt. 1 hétig a router nem csatlakozott a hálózathoz, aminek az lett a vége, hogy a rendszer zárolta az eszközt és 3 napig tartott, amire újra vissza tudták állítani a kapcsolatot a T-s szakemberek. Akik kimennek lakásra első körben azok általában alvállalkozók az ország másik feléből!

FONTOS ! Ezek az emberek gyakran  megpróbálják az embert megvezetni. Például olyan extra szolgáltatásokat igérnek, ami a szerződésben nincs benne, de ők 3-4-6000 Ft-ért csak ma csak most megcsinálják. Nálunk azzal jöttek elő, hogy csinálnak az analóg TV-hez még egy kiállást 10.000 Ft-ért, de mondtam, ha ilyen kell én is meg tudom csinálni.

Persze az egy külön vicc, hogy analóg TV adást is kapunk a digitálisnak mondott mellé!

Próbáljátok ki! Vegyetek egy koax elosztót és az egyik vége mehet az analóg TV-be a másik a cisco router-be és voala itt is ott is van TV! Jó.. lehet, hogy másol ez már nem így megy, de a mi városunkba még igen!

Összeségében az a tapasztalat, hogy ezekben a cisco router-ekben van wifi alapba engedélyezve. Valakinek azt mondják, hogy nem jár ehhez a csomaghoz vagy ez a típus nem támogatja, de ez nem igaz.

Egyszerűen csak nézzétek meg a laptopon, hogy melyik a hozzátok legközelebbi wifi hálózat és olyan nevet keressetek, ami egy sorszámra emlékeztet és 6 karakterből áll. Például 3e556c

Ha van ilyen, akkor nyert ügyed van... és a jelszó nem más mint a cisco router alján feltüntetett S/N sor! Egy ismerősnél a kiérkező 2 szakembernek fogalma sem volt róla, hogy az általuk beszerelt cisco router-nek van engedélyezett wifi-je és amire odaértem már 2 emeletet bekábeleztek! Gondolhatjátok, hogy nézett ki a lakás a szőnyeg alatt futó kábelekkel!

Sok esetben a wifi szolgáltatás tényleg tiltva van és nem látsz semmilyen használaható SID-et. Ezt annak vélem betudni, hogy nem olyan csomagba vagy és nincs IPTV-d, vagy éppen nem volt másik gateway raktáron... de a fent leírtak alapján nyugodtan engedélyezd! Arra vigyázz, hogyha túl nagy forgalmat generálsz a cisco router cpu-ja túlterhelődhet! Ilyenkor a wifi vagy az egész internet lelassulhat. Javaslom, hogy ne állíts be túl szigorú titkosítást elégedj meg a WPA-PSK-val, mert láttam már olyat, hogy WPA2-es titkosítással nagyon belassult a hálózat. Amugy is a WPA2-öt a profik 30 per alatt törik! :D

Remélem tudtam pár hasznos info-t leírni, ha lesz még tapasztalat folytatom.

Még egy dolog jutott az eszembe igaz csak 1x fordult elő, hogy a T-s szakemberek nagyritkán távolról is tudják a rendszert (firmware) frissíteni, ilyenkor a router teljesen visszáll alapállapotba. Azaz eltűnik az általad megadott, jól ismert wifi név és helyett az alapértelmezett áll vissza. Ez a már írt 6 jegyű szám és betűsor! Szerencsére a jelszót tudod, mert ott van az alján, de állíthatsz mindent vissza.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitanouva.blog.hu/api/trackback/id/tr432322218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazsmi 2011.08.01. 11:56:27

hello !
köszönöm szépen a segítséget ! ezen szerncsétlenkedtem ma 2 órát, de neked köszönhetően már meg is lett oldva !

jó hd meccseket :DDDDDD

palz 2011.08.14. 12:32:31

@bazsmi: Örülök, hogy segíthettem! Ma nagy meccs lesz ! Real - Barca!

mekkelek2.1 2011.09.21. 20:10:05

Mi is kaptunk a T-home tól egy ilyen CISCO 3925-öst. A szerelő bekötötte a tv-be és bdugta a wifis routeremet. Ezután közölte hogy a modem egyben wifis router is, ha akarom hogy működjön 3000ft-ért megoldható. azt mondta hogy ez hivatalosan 6000ft lenne de ő segítőkész. Ezt én némi fenntartással fogadom, nem hiszem hogy a modem igyenes telepítésében nincs benne hogy az rendeltetésszerűen működjön.

palz 2011.09.22. 10:15:31

Remélem elküldted a sunyiba! Ezek a "szakik" én csak így hívom őket nagyon segítőkészek és utána tartják a markukat! Persze a beüzemelés ingyenes. De sajnos már elég elképesztő dolgokat hallottam. Próbálom a blogot folytatni csak kevés az időm, ha segítség kell szólj és próbálok távolról 1-2 tippet adni.

Boglarka 2011.09.28. 11:22:09

Szintén cisco epc3925-öst üzemeltek be nálam. Nekem azt mondta a két jómadár, hogy sajnos Vista alatt valami miatt nem megy most nekik a wifi beállítás, "dehát itt a kábel, azzal azért tudsz netezni, neeeeem????".
Miután a gépen kézi csatlakozásra beállítottam mindent, hívogattam a hibavonalat. Hosszú beszélgetések után mindkétszer oda jutottunk, hogy 2250 Ft-ért távoli eléréssel megcsinálják ám! A lényeg az, hogy csatlakozni wifin nem tudok. A routert beállítani pedig azért nem megy, mert nagy ritkán bejelentkezik egy olyan felület, ahol több fül is van, de általában csak a DocSisWan fül jelentkezik, és azzal nem érek el semmit. A bővített lap meg csak pár percig üzemel reset-elés után. A géppel van baj, vagy velem :) ?

mekkelek2.1 2011.10.12. 20:13:59

Én aznap mikor a dolog történt megkerestem a számítógépmmel és a telefonnal a WIFI jelet. A router WIFI-je kódot kért. Megpróbáltam resetelni de nemsikerült, gondolom kiiktatták a reset gombot. Ezután felhívtam az ügyfélszolgálatot. Mondtam hogy örülök hogy ilyen modern eszközt kaptam tőlük és köszönöm szépen, amennyiben tudom használni. Kértem hogy adják meg a Wifi kódot,vagy vigyék el innen, az én villanyórámról ne működtessenek rádióadót, csak ha tudom használni. Ezek után a hölgy elárulta hogy a kód a készülék alján lévő matricán található, az "s/n utáni számsor.

mekkelek2.1 2011.10.12. 20:22:02

@Boglarka: szerintem nem igaz hogy vistával nem működik. Nekünk az egyik gépen xp van a másikon Windows7 és mindegyikkel működik. Használd a router alján lévő matricáról az s/n utáni számsort, ez a kód.

macskazat 2011.11.27. 13:39:22

Ez a blog rólam szól!!!! Pontosan ötezer forintot adtam a modemért. A szerelő azt állította, hogy az nincs benne a szolgáltatásban, csak az IPTV settop box. A WIFI getway-ért külön kell fizetni, mégpedig ötezret, külön neki, mert nekem nagy szerencsém van, hogy neki éppen van egy ilyen doboza.
Sajnos a WIFI-t nem tudom használni, mert a gépem, amelyik mindenütt máshol gond nélkül csatlakozik a hálózatra, itt el sem jut a jelszó kéréséig, valamiféle identitást vizsgál. Bár lassan nyolc éve használok különféle WIFI-s modemeket, leginkább, kívül-belül ismerem, be is tudom állítani, de ezzel két napja nem boldogulok.
Nagyon boldog lennék, ha valaki tudna segíteni, hogy mit tegyek.
Gyanítom, hogy a gépem nem támogatja a komolyabb titkosításokat csak a WEP módot. Szerintem itt lehet a probléma, hogy ezt kellene a modemben megváltoztatni, csak a kérdésem az, hogy oda hogy jutok be, milyen jelszóval?

palz 2011.12.02. 14:56:04

@macskazat: Szerintem a router-en kellene állítani valamit. Lehet, hogy MAC szűrés van rajta és csak adott fizikai című gépeket enged be vagy be van állítva egy speciális kulcs amit a wifi jelszó beírása előtt kellene beírni, de ezt csak a router-ből tudod kiolvasni. Most hogy áll a helyzet? Nem gondolom, hogy a gépet csak WEP-et tud.

macskazat 2011.12.04. 16:46:34

A régi gépem, ami nyolc éves, az csak WEP-et tud. Ha azt is a hálózatban akarom látni, akkor sajnos csak ezt tudom választani, és a többi gép is csak ezzel léphet be. (Nyolc éve a Compaq még csak egyszerűbb WIFI-t szerelt a gépekbe, akkor még elment ez a titkosítás is.)
Végül addig jutottam el, hogy kézzel beállítottam a routeren a jelszót és WEP-en megy minden. Sajnos a régi gép sebessége is csak ötöde a lehetőségeknek. De legalább most már minden működik. A T-home szerelőknek pedig legyen boldog karácsonyuk, nem balhézok a kijátszott ötezer forint miatt. Remélem, hogy már megbánta azt, amit tett.

briki 2012.04.13. 18:03:55

Szia!
Nemek is ilyen routerem van. Neked köszönhetően ma egy pár perc alatt sikerült a wifire csatlakozni, és használni. Nem tudom mondta-e a szerelő a barátnőmnek mikor beüzemelte ( én akkor nem voltam otthon ), hogy wifis a router, mi a jelszó, hogy kell rácsatlakozni, stb. Lehet minden infót átadott a srác, csak a barátnőmnek volt kínai, vagy ahogy mások írják, plusz pénzhez akart jutni ezért tartotta vissza az infót. Minden esetre köszönöm a cikket, sokat segített.
U.i: Az azért furcsa, hogy nem adott semilyen használati papírt a routerhez, ami tartalmazná a jelszót, belépési lehetőséget, stb.

palz 2012.04.16. 17:16:06

@briki: Szia! Örülök, hogy segíthettem... egy dolgot azért ne felejts.. most, hogy username password üres.. új jelszóra mindenképpen szükséged lesz, mert így elég védtelen a router-ed!

briki 2012.04.16. 17:44:57

@palz: Köszi a hozzászólást.
Majd átállítom, jó hogy szólsz, de azt nem tudom, hogy a MAC szűrés beállítása után is valaki hozzáférhet-e a routerhez ( neve át lett nevezve, így nehezebb beazonosítani a típusát, így az IP címét is. Persze igazad van, ezt minden féle képpen beállítom , de ahogy egy WEP azonosító is a hozzáértőnek percek kérdése, gondolom a router user, password név is hasonló könnyedséggel megy neki.
Mégy egyszer köszi a segítő észrevételt.
Riki

A nickben nem engedélyezett karakter található 2012.07.27. 10:49:17

Sziasztok.
Hogyan lehet ezen a Ciscon a wi-fi-t lekapcsolni,
és forvardingot csinálni?
Amúgy ha leresetelem akkor utána, menni fog ha bedugom a konektorba?
Üdv Ádi

ja kall 2012.12.15. 20:59:47

Üdv
nekem a következő problémám lenne. A hálózaton van linksys router ami nem tudja a Multiple PVC's és IGMP(multicast) Proxy témát. Ha belövöm az iptv-z a wifi lehal. Ezt hogy tudnám kiküszöbölni?
A választ előre is köszönöm.
ja kall

ja kall 2012.12.15. 21:42:54

@adika4444: wireless fül -> basic settings-> wireless network dolgot belövöd disable re.
A port forwarding pedig applications & gaming -> port range forwarding néven fut. Reset esetén kap egy alap beállítást de fog menni tudtommal.
Keress rá a neten a manual jara.
de itt ,egy link letoljak a dolokat erthetoen
ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/368/~/cisco-epc3925-wifi-be%E3%B1ll%E3%ADt%E3%B1sok

Joseph Andor Kiss 2013.01.29. 18:56:35

" Amugy is a WPA2-öt a profik 30 per alatt törik!" Ezt te mondtad tisztek cikk iró.Ez meg a vélasz: WPA2 protokollal védett Wi-Fi hálózatok feltörése azonban így is biztonságban vannak, ha elég erős a jelszó. Egyrészt a Tomcsányi Domonkos módszerével felgyorsított második szakasz a teljes jelszóvisszafejtési folyamatnak csak kis részét teszi ki, a számításigényes PBKDF2 függvényt továbbra is végre kell hajtani minden lehetséges jelszón - egy minimum 8 karakterből álló, kis- és nagybetűket, valamint számokat is tartalmazó tetszőleges WPA2 jelszót a nulláról indulva egy évig tart feltörni GPGPU gyorsítást is bevető modern PC-n.

László Mezei 2016.01.22. 09:08:39

Sziasztok! Valami nem esett még le!
Végül is ehhez a t homos ciscohoz még csatolhatok egy tplinket. mert valoban hiába akarok ip cimmel belépni csak egy üres oldal jön be ott vannak a fülek de semmi nem működik.Szeretnék egy OTALARK androiddal csatlakozni de a világért sem engedi
Üdv: ML

palz 2016.01.28. 11:07:17

@László Mezei: Szia! Ha cisco által szórt wifi hálózatra csatlakozol, akkor alapesetben a 192.168.0.1 oldalon jön be a router web-es felülete. Ha nagyon nem látsz semmit, akkor ellenőrizd, hogy a JAVA kliens van -e telepítve a gépedre? Innen tudod letölteni: www.java.com/en/download/
süti beállítások módosítása