A vasárnapi "szent" focin az egyik csapattárs azzal a hírrel állított be, hogy vett az USA-ban 199 dolcsiért egy Kindle Fire-t. Akkor kezdte el csak ráncolni a homlokát, amikor be akart jelentkezni az AMAZON rendszerébe, hogy könyveket és filmeket töltsön le. A tablet egyszerűen közölte, hogy erre a szolgáltatásra csak az USA-ban jogosult. Lehetett volna ötletelni VPN és egyéb proxy-s megoldásokkal, de a legnagyobb probléma mégse ez volt. Sajnos a tablet teljesen lekorlátozott, android market-nak se híre se hamva. Csak és kizárólag Amazon-os applikációk futnak rajta. Ráadásul nem a legszerencsésebb 2.3-as gingerbread-del!

Mivel érdekelt a dolog elkértem a kütyüt és még aznap este találtam egy csomó leírást.

 A Kindle Fire-ről röviden csak annyit kell tudni, hogy ennyiért biztos nem fogsz kapni sehol egy kétmagos, 512Mb-os, 5Gb-os tárral rendelkező 7 colos kütyüt. Súlyát tekintve kicsit nehéznek éreztem és a bekapcsoló gombon kívül több gombot ne is keress rajta. 

Se GPS, se Bluetooth, de még az első és a hátsó kamerákat is levették. Az SD kártyát sem tudod cserélni benne. De még akkor is csak 199 dolcsi és 4 millió eladott darab eddig. A proci nagyon penge kis hekkeléssel még Android 3D-s tegrás játékokat is tudsz rajta futtatni. Aki szeretne 10-14 gyerekének egy kis örömöt szerezni ezzel biztos betalál ! :D

Indulásként megnéztem az Amazon oldalát mit írnak az oprendszerbe történő drasztikus beavatkozásról és ahogy sejtettem azonnali garanciavesztéssel jár. 

Gondoltam nincs más út csak az előre, így vállaltam a kockázatot és nekifeküdtem a témának.

Figyelmeztetés: Az alábbi leírás pontról-pontra történő követése akár sikerrel is járhat, de nem garantált. Ellenben az eszköz teljes meghibásodását is okozhatja. Mindenki a saját felelősségére tegye.

 Két út között lehet választani:

A, a jelenlegi op. rendszer root-olása (admin jogok szerzése) bármilyen alkalmazás telepítésének lehetősége (android market is) Amazonos alkalmazások megtartása mellett

B, új op. rendszer telepítése (root-olás előtte szükséges) Ice Cream Sandwitch. SD kártya teljes törlése (Factory reset)

Nézzük először az "A" pontot:

1, Engedélyezzük az ismeretlen alkalmazások telepítését a Kindle-ön. Jobb felső sarok "fogaskerék" (settings) -> More -> Device -> keressük meg ezt a részt "Allow installation of ..." és állítsuk ON-ra

2, Telepítsük fel a számítógépünkre a következő alkalmazást: Android Debug Bridge (ADB) itt lehet letölteni: http://developer.android.com/sdk/index.html Ez a program köti majd össze a számítógépünket a Kindle-el. Én az exe-eset válaszottam és a C: gyökérbe telepítettem. Ahhoz, hogy el tudd indítani a programot fel kell telepíteni a JAVA Development KIT-et. http://downloads.phpnuke.org/en/download-item-view-x-n-l-m-g/JAVA%2BSOFTWARE%2BDEVELOPMENT%2BKIT.htm Gyors internet hasznos lehet, mert ez egy online verzió! :)

3, Ha sikeres volt a telepítés indítsuk el az SDK manager-t!

4, A bal oldali panel-en feljön egy szép lista. Milyen aktuális android verziók érhetők el. Nekünk most csak és kizárólag az Android SDK platform-tools kell. Ezt pipázzuk be és telepítsük fel.

5, Ahhoz, hogy a platform-tools könyvtár alatt lévő parancsokhoz bárhonnan hozzá tudjuk férni menjünk el az op. rendszerünk környezeti változóihoz. Ezt a rendszer speciális füle alatt találod, ha nem csal az emlékezetem (Environmental Variables). Itt a "Path" sort keresd meg és szerkesztés. Az utolsó bejegyzés után illeszd be ezt a két könyvtárat c:\android-sdk-windows\tools;c:\android-sdk-windows\platform-tools; 
Pontosvessző a vége. A többi elemet nem szabad kitörölni, mert összeomolhat tőle a rendszereket. Légy körültekintő !! Remélem azt is ellenőrizted, hogy tényleg létezik ez a két könyvtár és ide telepítetted az android sdk-t ! :D

 

Ahhoz, hogy teljesen ne vágjuk ki magunk alatt a fát. Fel fogunk telepíteni egy backup szoftvert a Kindle-re. Ennek segítségével le tudjuk menteni az Amazonos gingerbread-et és akár ha az USA-ban járunk még esélyünk lehet egy garancia érvényesítésére is! :)

 Folyt.köv.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vitanouva.blog.hu/api/trackback/id/tr153571949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása