Sokat olvastam már olyan android-os alkalmazásokról, amelyek képesek, arra hogy a googlemaps térképen nyomon tudjuk követni telefonunk helyzetét. Extraként ha még kapunk mellé vírusvédelmet és csendes üzemmódból ébresztést ingyen, az már szinte ajándék!

Nos, a lookout erre vállalkozik ! :D Letöltés android market-ról. Telepítés, premium verzió kihagyása (havi szinten pár dollár) és a szükséges feature-örök bekapcsolása. Indításkor regisztrálnunk kell magunkat, enélkül a http://mylookout.com site-on nem is tudnánk nyomon követni a telefonunk helyzetét. A jobb találat érdekében nem árt a GPS-t bekapcsolni, mert így hamarabb lesz pozíciónk, de szerintem ezt állandóra csak az engedheti meg magának, aki mindig hord magánál egy tartalék akksit a zsebben.

A teljes config végén írány a már említett weboldal, ahol a bejelentkezés után megadjuk telonk számát és a location gombra klikkelve sasolunk a térképre... akkor vagyunk egyenesbe, ha connected-re vált a bal oldali panelen a keresés.

Ez a GPS pozíciónk helyzetétől függően lehet pár perc is! Kisvártatva meg is jelenik nagy megelégedésemre a várt pozíció kisebb pár utcányi tévedéssel, de ez a panel 4 emeletén tesztelve elfogadható. Facebookon postolva mostmár mindenki tudja hol lakom ! :D A riasztás is szépen működik, köszönjük lookout ezt vártam!

A bejegyzés trackback címe:

https://vitanouva.blog.hu/api/trackback/id/tr83245212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása